Dahua hálózati eszközök szoftveres megoldásban

A Dahua Technology egy olyan világhírű és elterjedt márka, aminek jól ismert eszközeit egyre többször szeretnénk kliensként PC-n, notebook-on nyomon követni. Legyen az Windows, MAC vagy Linux operációs rendszer. Mindenre van megoldást, így erre is. Az ingyenes SmartPSS program lehetőséget ad erre.

Kiválóan, emberbarát körülmények között használható programról beszélünk, ahol végfelhasználónk is kiismeri magát a működésben, miközben akár kisebb távfelügyeleti szoftverként is alkalmazható. Számos fejlesztés vehető észre időről-időre az alkalmazható funkciók terén.

A Win8 bevezetése miatt a létfontosságú szerkezeti felépítést módosították. Az SmartPSS elődje, ismertek között csak „PSS”, már nem tette lehetővé a megjelenést és programindítást a Win8 grafikai felülete miatt. Megszokott programunkat szépen a feledés homályába kellett sorolnunk. Igaz a  megszokás nagyúr, ezért minden, ami  Új (operációs rendszer, program) az probléma. Minden kivitelezőnek gondot okoz az „új” megtanulása, megismerése, megszokása és egyben megszeretése. Az emberbarát felületnek köszönhetően a problémák eltűnnek és szépen, lassan észrevesszük az új lehetőségeket is.

Napjainkban a SmartPSS program V1.14 verziójánál tartunk. A kezdeti verziók folyamatos opciókkal és lehetőséggel bővülnek. Kezdetben meg kellett elégednünk az élőkép – és a videó technikai tulajdonságok megjelenítésével és mentett anyagaink egyszerű visszajátszásával. Az új kezelőfelület megszokása után észrevehettük, hogy eme programunk is képes a több monitoros (4*64ch) élőkép megjelenítésre és az intelligens (Smart Search – Ábra 1.) keresésre a visszajátszás menüponton belül.   Ezzel a lehetőséggel a képváltozásokat figyelembe véve tudunk, zónák kijelölésével, mozgásváltozásokra rákeresni.


A legutolsó verzióban már ezek mellé bekerült az a lehetőség, hogy a megszokott 2x2, 4x4, 6x6 élőnézeti képosztás nem kötelező.  
Képanyagunk élőnézeti elrendezését tetszőlegesen alakíthatjuk és rendezhetjük. Az egyéni elrendezés (Custom Layout – Ábra 2.) nem szab határt a fantáziánknak, hacsak a maximális 64 megjeleníthető csatornát nem vesszük figyelembe. A fontosabb, megfigyelt területen használt PTZ kamerákat akár nagyon képablakba is elhelyezhetjük, ez miatt a vezérlésüket is megkönnyítve láthatjuk kameránk képanyagát. Előnyeit még az intelligens lekövetés funkciónál (Smart Track) is érezhetjük a nyomon követése és ennek programozása mellett.

A programozási lehetőségnek a kivitelező örül, a stílusos elrendezésnek pedig ügyfelünk. Ha már stílust és a megjelenítést említettem, akkor nem szabad elfeledkeznünk arról az „egykamerás” megoldásról, amivel levettük ügyfelünket a lábáról.  Egyetlenegy kamerával panorámás látványt vagyunk képesek produkálni halszem-optikás IP kameránkkal. A 360 fokos eszközünk előnye, a választási lehetőség. Eldönthetjük miként és hogyan szeretnénk ezt bemutatni. A halszem-optika kezelése (Fisheye Dewarping) nemcsak a Dahua NVR-ek fantasztikus tulajdonsága, a SmartPSS program is eme szerencsés csoportjába tartozik. A többzónás képfeldolgozás az NVR-eken kívül itt is variálható. Az IP kamerák funkcióinak fejlesztése követeli a programok lekövetését is. Az IVS funkciók megjelenése nem korlátozhatja a szoftver opcióit. A különböző IVS lehetőségek teret nyitnak és felzárkózásra kényszeríti a SmartPSS szoftvert is. Vonalátlépés, Arcfelismerés, Zóna érzékelés megjelenése riasztási eseményekkel párosítva. Felugró ablakokkal nem minden esetben vagyunk kisegítve, kivéve, ha ugyanebben az időben egy beillesztett térkép (E-map) is párosul a felugró riasztási ablakom mellé. Igen, ez is lehetséges. Bár megjegyezném, a legutolsó verzióban picit elbújtatták, de aki ügyes és kitartó az megtalálja.

Ezzel szemben szinte azonnal szembeötlő az, hogy megjelent a beléptető rendszerek menüpont és a Dahua kaputelefon (Video Intercom) ikonja is. Van lehetőség a Dahua IP kaputelefonok beillesztésére, kültéri egység képének megjelenítésére és az összes VDP egység közötti kommunikációra? Szeretjük azt a választ kapni: Mindent lehet!

A bejövő hívásjelzéskor mindent megtehetünk a SmartPSS program segítségével, audió-videó kommunikáció, elutasítás illetve a 2 nyitás-vezérlés.

Egyre jobban teret nyerünk a SmartPSS programunknak, sőt kliensként szinte már elképzelhetetlen az, hogy éljünk nélküle. Emberbarát módon fejlődik, válik intelligensé. Elnevezése is erre alapul. A „Smart” szó jelentése okos, intelligens vagy furfangos. De mi emberek ennél jóval ravaszabbak és intelligensebbek vagyunk, de segítségével, tudásával és lehetőségeivel válik egyre hasznosabbá mindennapjainkban.

TERMÉKKATALÓGUS

 

Okostelefonon is beolvasható qr kóddal:

TERMÉKKATALÓGUSOK

 

Bejelentkezés

Feliratkozás Hírlevélre

Cooper referenciák


Árfolyamok

Támogatások

Everlink prospektus

Video megfigyelő rendszerek
Lakásának vagy családi házának biztonságát a riasztórendszer felszerelése mellett tovább fokozhatja kamerás megfigyeléssel. A videó megfigyelő rendszer a biztonságtechnika egyik leghatékonyabb eszköze. A digitális kamerák és rögzítők ma már több megapixeles felvételek készítésére képesek elérhető áron. Termékeink között mind a hagyományos, nagy fényérzékenységű CCD kamerák, mind a nagyfelbontású (megapixeles), távolról is elérhető IP kamerák  megtalálhatóak.

Napjainkban  az egyre romló közbiztonság miatt értékeink védelme és a lakásvédelem egyre fontosabbá válik. A biztonságtechnika hatalmas fejlődésének köszönhetően ma már egy objektum elektronikus biztonsági rendszerrel történő védelme nem csak sokkal olcsóbb, mint az úgynevezett "élő erős őrzés", de sokkal megbízhatóbb is. Ezekre a feladatokra kínálunk a mai biztonságtechnikai elvárásoknak és szabványoknak megfelelő eszközöket és komplex riasztórendszereket.

A védett területekre való bejutás megakadályozására a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a beléptető rendszer alkalmazása. Egy cégnél vagy egy irodaházban a beléptető rendszer biztosítja üzemelési idő alatt a hatékony védelmet, a fontosabb helyiségek ajtóinak beléptetővel történő kezelésével. Egy beléptető rendszer kiválóan alkalmazható társasházak, irodaházak, ipari-, kulturális-, és sport létesítmények személy- és gépjármű forgalmának ellenőrzésére.
átjelzéstechnika
A GSM/GPRS kommunikáció lehetőségeire épülő megoldás az átjelzéstechnika. Az országos lefedettséget biztosító mobil internet technológia lehetőségeit kihasználva tűzvédelmi rendszerek, riasztóközpontok, gépjárművek, ipari berendezések teljeskörű távfelügyelete valósítható meg. Termékkínálatunkban megtalálhatja az átfogó távfelügyeleti szolgáltatásokhoz szükséges összes rendszerelemet a végponti eszközöktől a fogadó szoftverig.
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page