Tűzjelző rendszerek napjainkban

Napjainkra a tűzjelző rendszerek tervezése-kivitelezése-karbantartása komoly erőt képvisel a biztonságtechnika ezen speciális ágazatában. Szeretnénk bemutatni az EATON globális fejlesztő cég által gyártott és a Novosec Security Kft. által 2008 óta forgalmazott analóg intelligens tűzjelző rendszereket.

DF ANALÓG INTELLIGENS SZÉRIA
Az EATON fejlesztő cég analóg intelligens tűzjelző rendszereinek általános ismérve, hogy a hurokelemek kézi címzése mellett központ általi automata címzési funkciókkal is rendelkeznek, mellyel megkönnyítik a rendszer üzembehelyezését és bővítését. Minden címezhető hurokelem két oldali izolációs védelemmel van ellátva, így az esetleges fordított polaritás vagy rövidzárlat kialakulásának helye könnyen detektálható. A nagyobb rendszerek kivitelezése érdekében a központok redundáns hálózatba köthetők buszos és gyűrű topológia szerint is. Rendkívül hosszú hálózati kábelezés érdekében optikai átalakítókat és jelerősítőket is képesek fogadni. Hálózatban a rendszer maximum 126 db hálózati elemet képes kezelni. A teljes rendszerfelügyelet érdekében a központok térképes felügyeleti programhoz rendelhetők.

KÖZPONTOK
A Novosec Security Kft. portfóliójában két típust különböztetünk meg a DF szériából, a DF6000 és DF6100 VDS központokat. Mivel napjainkra már a tűzjelző rendszerek megjelenése is komoly szempont, mindkét központ falba süllyeszthető kivitelben kapható (opcionális), valamint magyar nyelvű érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkezik. A Státusz állapotokat (Hiba, Teszt, Tiltás, Tűz) különálló LED indikátorokon jelenítik meg.
A központok hurkonként 500mA tápellátást képesek biztosítani és maximálisan 200 hurokelem címet tudnak fogadni. Soros RS232 port biztosít kapcsolatot a számítógépes szoftverek számára. A központok rendelkeznek sétateszt funkcióval, tiltási-engedélyezési műveletekkel, érzékelő teszt eljárással (LED indikátoron keresztüli helymeghatározás), és automatikus címzési műveletekkel.

DF6000
A DF6000 a széria nagyközpontja. Hurokkártyás elvű felépítése hurokkártyánként 2 címezhető jelzőhurkot biztosít, maximum 4 hurokig. Az EN54-2 szabványnak megfelelően teljes érzékelő eszköz kapacitása maximálisan 512 db. Nyomtató modul bővítési lehetőséggel rendelkezik, valamint széria tartozékként 96 db zóna LED-es kijelzését biztosítja az érintőképernyő mellett elhelyezkedő LED panelen. Konvencionális, felügyelt hangjelző kimeneteiből 4db kapott helyet két csoportra osztva, valamint rendelkezik felügyelt tűz és hibakimenetekkel és potenciálmentes NO/NC AUX kimenettel.

DF6100 VDS
A DF6000 kistestvére, mely integrált hurokvezérlővel rendelkezik. 1 és 2 hurkos kivitelben kapható. Kezelőfelülete teljes mértékben megegyezik a testvérközpontjával, a különbség méretben és a kimenetekben számában mutatkozik meg. 2 különálló, felügyelt hangjelző kimenettel, 1db felügyelt hiba kimenettel, valamint 2db potenciálmentes AUX NO/NC kimenettel rendelkezik.ÉRZÉKELŐK ÉS MODULOK

A címezhető érzékelők portfóliójából három eszköz különböztetünk meg. A MAP820 optikai füstérzékelőt, a MAH830 hő maximum/hősebesség érzékelőt, melynek érzékelési módja és tartománya állítható, valamint a MAOH850 kombinált optikai és hősebesség érzékelőt. Az érzékelők speciális aljazokba illeszthetők, amik tartalmaznak egy áthidaló elemet, miáltal az érzékelő kicsavarása nem okoz hurokszakadást a rendszerben. A pontszerű érzékelők mellett a paletta tartalmaz címezhető és konvencionális vonali füst érzékelőket is (MAB50-100R és MBD50-100R), melyek 50 és 100 méteres maximális érzékelési távolságig vannak elhatárolva és automatikus újra indításra is programozhatók.
A címezhető modulok zöme huroktáplált kivitelű, ez alól csak a 4 utas hangjelző vezérlő modul (CSC354) tér el. A különálló 1 kimenetes vezérlő és 1 bemenetes monitor modulok (MCOM és MCIM) mellett 3 be-kimenetes modulokat (MIO324) is tartalmaz a paletta, melyek 1 vagy 3 címlefoglalású vagy sziréna némító működéssel és kaphatók. A speciális modulok között megtalálható 230V kapcsolására kialakított vezérlőmodul (MIO1240), címezhető hurok leágazás kialakítására alkalmazható modul (MSI850) valamint konvencionális hurokág kivitelezésére szolgáló illesztőmodul (MIU872).

KÖZPONTOK PROGRAMOZÁSA, VEZÉRLÉSEK KIALAKÍTÁSA

A DF központokhoz az EATON ingyenesen biztosít egy PC konfigurációs szoftvert, mely birtokában a teljes rendszer programozható. Grafikus felületen menedzselhetők a különböző hurokelemek akár hálózatba kötött központok teljes felderítése mellett is. A szoftverrel fel, illetve letölthető a tűzjelző hálózat teljes konfigurációja, valamint egyszerű programozási műveleteken keresztül zónák, zóna csoportok létrehozásával állíthatunk vezérlési eljárásokat. A program továbbá firmware frissítési lehetőséget, képernyőkalibrációt, teljes esemény napló és érzékelő analóg értékek, valamint teljes rendszerkonfiguráció olvasható állományú fájlba mentését biztosítja.

TERVEZŐK, KIVITELEZŐK ÉS KARBANTARTÓK SEGÍTÉSE
A PC konfigurációs szoftver komoly segítség lehet mind tűzjelző tervező mérnököknek, üzembehelyező mérnököknek, kivitelezőknek és karbantartóknak egyaránt. A program kapott egy hurokkalkulátor és térképes rendszeráttekintő funkciót, mellyel akár egy teljes virtuális rendszer kialakítható és segítségével megállapítható egy jövőbeni rendszer üzembiztossága. A térképes rendszeráttekintő alkalmazásával pedig a telepítés vagy karbantartás folyamata könnyíthető meg. A hurokrendezési felületről két kattintással megtekinthető egy hurokelem konkrét elhelyezkedése a felvett és beállított térképen.

TERMÉKKATALÓGUS

 

Okostelefonon is beolvasható qr kóddal:

TERMÉKKATALÓGUSOK

 

Bejelentkezés

Feliratkozás Hírlevélre

Cooper referenciák


Árfolyamok

Támogatások

Everlink prospektus

Video megfigyelő rendszerek
Lakásának vagy családi házának biztonságát a riasztórendszer felszerelése mellett tovább fokozhatja kamerás megfigyeléssel. A videó megfigyelő rendszer a biztonságtechnika egyik leghatékonyabb eszköze. A digitális kamerák és rögzítők ma már több megapixeles felvételek készítésére képesek elérhető áron. Termékeink között mind a hagyományos, nagy fényérzékenységű CCD kamerák, mind a nagyfelbontású (megapixeles), távolról is elérhető IP kamerák  megtalálhatóak.

Napjainkban  az egyre romló közbiztonság miatt értékeink védelme és a lakásvédelem egyre fontosabbá válik. A biztonságtechnika hatalmas fejlődésének köszönhetően ma már egy objektum elektronikus biztonsági rendszerrel történő védelme nem csak sokkal olcsóbb, mint az úgynevezett "élő erős őrzés", de sokkal megbízhatóbb is. Ezekre a feladatokra kínálunk a mai biztonságtechnikai elvárásoknak és szabványoknak megfelelő eszközöket és komplex riasztórendszereket.

A védett területekre való bejutás megakadályozására a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a beléptető rendszer alkalmazása. Egy cégnél vagy egy irodaházban a beléptető rendszer biztosítja üzemelési idő alatt a hatékony védelmet, a fontosabb helyiségek ajtóinak beléptetővel történő kezelésével. Egy beléptető rendszer kiválóan alkalmazható társasházak, irodaházak, ipari-, kulturális-, és sport létesítmények személy- és gépjármű forgalmának ellenőrzésére.
átjelzéstechnika
A GSM/GPRS kommunikáció lehetőségeire épülő megoldás az átjelzéstechnika. Az országos lefedettséget biztosító mobil internet technológia lehetőségeit kihasználva tűzvédelmi rendszerek, riasztóközpontok, gépjárművek, ipari berendezések teljeskörű távfelügyelete valósítható meg. Termékkínálatunkban megtalálhatja az átfogó távfelügyeleti szolgáltatásokhoz szükséges összes rendszerelemet a végponti eszközöktől a fogadó szoftverig.
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page