Dualcom SIA IP

A debreceni székhelyű TELL Software Hungária Kft. ismét egy piacvezető terméket alkotott. A biztonságtechnikai GSM kommunikátorokat gyártó vállalat a több mint 15 éves tapasztalatait összegezte a Dualcom SIA IP fantázianevű termékében.


Az eszköz megalkotásánál célul kitűzött irányelvek a Tűzjelzés átvitelt jelenleg szabályozó MSZ-EN 54-21-es szabvány maximális teljesítése volt - a jelenlegi legelterjedtebb technológiai /GPRS-SIA IP/ kereteken belül. Emellett újabb szempont volt a termék fejlesztésekor, hogy egy funkcionalitásban, és ár-érték viszonylatban is a jövőbe mutató termék kerüljön a hazai tűzvédelmi szakemberek szolgálatába. A készülék egy 6 bemenetes, és 6 kimenetes real dual-sim működésű kommunikátor. Egyszerre két független mobiltelefonon, és így két mobilszolgáltatón keresztül kommunikál át minden, a tűzjelző által elindított kontaktusjelzést, és 90 másodpercenként életjelet küld mindkét GSM/GPRS csatornáján. A két önálló kommunikációs csatorna folyamatos használatával tökéletesen teljesíti a szabványban elvárt feltételeket, és riasztás küldési, illetve csatornánként elvárt periodikus életjelküldési szemponton túl is teljesíti a jelenlegi minimális követelmény szintet.

Az eszköz bemenetei, NO/NC módban is használhatóak, és a legtöbb piacon használatos kommunikátortól eltérően NC módban EOL-os bekötéssel is használhatóak. Így a kommunikációs útvonal fizikális működőképessége ellenőrzött a termék oldaláról, és szakadás, vagy rövidzár esetén, azaz műszaki meghibásodáskor detektálható a hiba, melyről a kommunikátor modul automatikusan értesíti a Tűzfelügyeletet. A bemenetekre programozott eseményeket egyenként tudjuk egyszerre több távfelügyeleti központ /IP-cím/ felé is küldeni, ha akarjuk. Az eszköz segítségével így például megvalósítható az is, hogy a tűzjelzés a megyei Katasztrófavédelemhez, és egy független BM-OKF engedéllyel rendelkező távfelügyelethez is eljusson egy időben, amíg a hiba események csak az utóbbi fogadóközponthoz. A kimenetek szabad programozhatósága lehetővé teszi, hogy az eszközt univerzális bővítő modulként is alkalmazhassuk a tűzjelző központok mellett.  A Dualcom SIA IP kommunikátor segítségével így akár „két eszközt" is megvásárolhatunk egy áráért. További fontosfunkciója, illetve paraméterezési lehetősége a reléknek a kommunikátor modul kommunikációs, és táphibájának visszajelzése a tűzjelző központ felé. Ezáltal a tűzjelző központ kezelőjére információként akár a kommunikátor egység működésének hibája is megjeleníthető. A Dualcom SIA IP modul emellett a szelektív tűzátjelzést is támogatja. Az eszköz ugyanis rendelkezik egy a tűzjelző központ nyomtatóportjának kommunikációs protokollját és üzeneteit fogadni képes bekötési lehetőséggel a sorkapcson. A tűzjelzőből így kinyert teljes körű információk megjelenítésére a T.E.L.L. saját fejlesztésű távfelügyeleti szoftvere a TMS elnevezésű program képes. A Dualcom SIA IP eszköz talán legfontosabb előnye mégis azonban nem feltétlenül csak a technikai paramétereiben, hanem a kommunikátor kommunikációs protokolljában keresendő. A fejlesztők megvizsgálták ugyanis, hogy miként lehetséges a lehető legolcsóbban kialakítani egy Tűzjelzésre teljes körűen alkalmas távfelügyeleti rendszert. A válasz igen egyszerű; egy olyan eszköz megalkotása szükséges, melynek protokollját képes fogadni a legtöbb hazai tűzoltóságon, és távfelügyeletnél már megtalálható ENIGMA II távfelügyeleti szervereszköz. Illetve ha ilyennel nem rendelkezik a vizsgált felügyelet, akkor a lehető legolcsóbban tudjon beszerezni egy a Dualcom SIA IP eszközt is fogadni képes GPRS-IP vevőt, mely TELLMon vevőként kerül forgalmazásra a Novosec Security Kft. által a hazai piacon. A kommunikátor tehát képes mind az Enigmákkal, mind pedig a TELLMon szerverekkel kommunikálni, akár egyszerre is (párhuzamos, vagy soros kialakításban is) a duplikált és redundáns távfelügyeleti vevőközpontos kialakítás érdekében.
A Dualcom SIA IP-vel, illetve a TELLMON szerverrel kapcsolatos további részletes technikai információk megtalálhatók a www.tell.hu honlapon. Az eszközök megvásárolhatóak Novosec Security Kft. boltjaiban.


Novosec Security Kft.

TERMÉKKATALÓGUS

 

Okostelefonon is beolvasható qr kóddal:

TERMÉKKATALÓGUSOK

 

Bejelentkezés

Feliratkozás Hírlevélre

Cooper referenciák


Árfolyamok

Támogatások

Everlink prospektus

Video megfigyelő rendszerek
Lakásának vagy családi házának biztonságát a riasztórendszer felszerelése mellett tovább fokozhatja kamerás megfigyeléssel. A videó megfigyelő rendszer a biztonságtechnika egyik leghatékonyabb eszköze. A digitális kamerák és rögzítők ma már több megapixeles felvételek készítésére képesek elérhető áron. Termékeink között mind a hagyományos, nagy fényérzékenységű CCD kamerák, mind a nagyfelbontású (megapixeles), távolról is elérhető IP kamerák  megtalálhatóak.

Napjainkban  az egyre romló közbiztonság miatt értékeink védelme és a lakásvédelem egyre fontosabbá válik. A biztonságtechnika hatalmas fejlődésének köszönhetően ma már egy objektum elektronikus biztonsági rendszerrel történő védelme nem csak sokkal olcsóbb, mint az úgynevezett "élő erős őrzés", de sokkal megbízhatóbb is. Ezekre a feladatokra kínálunk a mai biztonságtechnikai elvárásoknak és szabványoknak megfelelő eszközöket és komplex riasztórendszereket.

A védett területekre való bejutás megakadályozására a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a beléptető rendszer alkalmazása. Egy cégnél vagy egy irodaházban a beléptető rendszer biztosítja üzemelési idő alatt a hatékony védelmet, a fontosabb helyiségek ajtóinak beléptetővel történő kezelésével. Egy beléptető rendszer kiválóan alkalmazható társasházak, irodaházak, ipari-, kulturális-, és sport létesítmények személy- és gépjármű forgalmának ellenőrzésére.
átjelzéstechnika
A GSM/GPRS kommunikáció lehetőségeire épülő megoldás az átjelzéstechnika. Az országos lefedettséget biztosító mobil internet technológia lehetőségeit kihasználva tűzvédelmi rendszerek, riasztóközpontok, gépjárművek, ipari berendezések teljeskörű távfelügyelete valósítható meg. Termékkínálatunkban megtalálhatja az átfogó távfelügyeleti szolgáltatásokhoz szükséges összes rendszerelemet a végponti eszközöktől a fogadó szoftverig.
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page